“אסור לטפל בזמן מחלה פעילה”, “אסור לטפל בזמן הקרנות וכימותרפיה” ו-“טיפולים עלולים לפשט את המחלה” הם רק חלק מהמיתוסים הקיימים סביב רפלקסולוגיה וסרטן.
תרשו לי לנפץ את המיתוסים האלו – אפשר, מותר ואפילו רצוי לטפל בכל שלבי המחלה וההחלמה.
מעבר לעובדה שבכל מחלקה אונקולוגית בבי”ח ישנם רפלקסולוגים, ישנם מחקרים רבים שבוצעו בעולם על יעילות הטיפול הרפלקסולוגי לחולי סרטן.
קרוב לעשר שנים שאני מלווה חולים אונקולוגים בקליניקה הפרטית וביחידה האינטגרטיבית בבי”ח רמב”ם ואני רואה מקרוב את התרומה של הטיפול.
אין ספק שזוהי תקופה רוויית אתגרים: התמודדות רגשית עם הבשורה, התמודדות מול בני-הזוג/ הורים/ ילדים ושאר בני המשפחה והחברים, קבלת החלטות על אופן הטיפול, התמודדות עם כאבים פיזיים שחלקם נובעים מהמחלה וחלקם כתוצאה מהטיפולים אותם הם עוברים.
רפלקסולוגיה אונקולוגית לא מתיימרת לטפל בסרטן אלא מיועדת לתמוך במטופל פיזית ורגשית, להקל על כאביו ולנסות, באמצעות הטיפול, לשפר את אורח חייו.
חולים אונקולוגים נאלצים להתמודד עם כאבים פיזים, חולשה, בחילות, נוירופתיה ועוד מכאובים בהתאם למקום הגידול והטיפול אותו הם מקבלים.
איך יכולה רפלקסולוגיה לחולי סרטן לסייע:
- הקלה משמעותית על הכאבים
- הקלה על תופעות הלוואי של הטיפולים הקונבנציונאלים כגון כאבי ראש, בחילות, כאבי גב, פעילות מעיים ועוד.
- נוירופתיה
- שיפור איכות השינה
- סיוע בהפחתת רמות המתח והסטרס בגוף
- גלי חום
- בצקות
אין כל חשש לקבל טיפולי רפלקסולוגיה בזמן קבלת טיפולים קונבנציונאלים. להיפך.
מדובר בטיפול תומך שיכול להקל על התופעות השונות ואף מומלץ לקבל אותו בתחילת תקופת הכימותרפיה ולא להמתין עד להופעת הכאבים.
לזה יש להוסיף את הערך הגדול שיש למגע שבא ממקום מכיל ומנחם בתקופה שמאופיינת בריבוי בדיקות, לעתים פולשניות.
הרפלקסולוגיה היא מעבר לטיפול מגע. היא כוללת בתוכה בראש ובראשונה אבחון. זה יכול לשקף את אופן ההתמודדות של האדם, אילו מערכות גוף מבקשות תשומת לב וחיזוק.
הרפלקסולוגיה מתאימה את עצמה לכל שלב הן מבחינה פיזית והן מבחינה רגשית – משלבי הגילוי, דרך הטיפולים הקונבנציונאלים ולא פחות חשוב – תמיכה במהלך ההחלמה.
רפלקסולוגיה לחולים אונקולוגים – אפשר, מותר ורצוי.