“בימים הראשונים של הווסת אני לא יוצאת מהבית”.
“לפני הווסת אני עם מיגרנה חזקה ותשישות”.
“זה סיוט מתמשך!”
לכל אחת יש את הסיפור שלה עם הווסת.
כן! ווסת. לא מחזור.
רק תקופת הדימום נקראת וסת.
מוסת לוסת זו תקופת המחזור.
השבוע שלפני הווסת מאופיין באופן טבעי באנרגיה ירודה יותר והתכנסות.
מי שקשובה לגוף שלה ויכולה להרשות לעצמה מורידה הילוך בשבוע הזה. אבל אורח החיים האינטנסיבי לא תמיד מאפשר לנו לעשות זאת. לזה תוסיפו תזונה וסטרס ומהר מאוד השבוע הזה הופך להיות “סיוט”.
אם בעבר תקופת הווסת הייתה תקופה שבה נערה חגגה את הפיכתה לאישה, שמחה על כך שהיא פוריה, היום הווסת נחשבת עבור לא מעט נערות ונשים לגורם מפריע.
“הסיוט” רק מתגבר כאשר הנערה או האישה מתמודדות עם חוסר איזון הורמונלי ומעבר לאנרגיה ירודה הן חוות כאבי גב/ בטן, נפיחות, עצבנות, עייפות, מיגרנות או הקאות. מה שנקרא בשפה המקצועית PMS – תסמונת קדם ווסתית. נשים רבות חוות גם דמומים חזקים וארוכים וכאבים גם בימים של הווסת.
סיוט כבר אמרנו?
מה הפתרון?
ישנן נשים אשר נעזרות במשככי כאבים.
ישנן נשים שבחרות להיעזר בגלולות למניעת הריון או התקן. אלו יכולים להקל על התסמינים. במקרים מסוימים האישה לא תקבל ווסת כלל כל עוד היא משתמשת בעזרים אלו.
חשוב לזכור כי גלולות משבשות את המערכת ההורמונלית ואינן מטפלות בבעיה. גם השימוש במשככי כאבים הוא זמני וסימפטומטי ולרוב השפעתם תיחלש והאישה תיאלץ לעבור למשככים חזקים יותר.
מה הרפלקסולוגיה מציעה להקלה על PMS?
אני לא אכנס כאן לבעד/ נגד גלולות כאמצעי להקל על תסמינים וכאבים. רק אכתוב שלנטילת גלולות יש השלכות וחשוב להיות מודעים אליהם.
הטיפול הרפלקסולוגי לא מטפל רק בהרגעה סימפטומטית אלא נועד לאזן את המערכת ההורמונלית ולהקל הן על PMS והן על דימומים חזקים וכאבים בזמן הווסת.
למה לא מגיעים לטיפול רק בימים שכואב? כי אז הגוף כאוב ומכווץ והטיפול יתמקד בעיקר בהרגעה, “עזרה ראשונה” ולא באיזון הורמונלי. במקרים כאלו חשוב להתמיד ולהגיע לטיפול אחת לשבוע כאשר השיפור/ שינוי יבחנו בשבוע שלפני הווסת.
הטיפול מיועד לנערות ולנשים. הוא אינו פולשני או כואב ולרוב לא נדרשים טיפולים רבים על מנת לראות שינוי.
אם השבוע שלפני הווסת הוא “סיוט” עבורך,
אם הבת שלך לוקחת גלולות רק כדי להקל על התסמינים,
אני מזמינה אתכן לדבר איתי ולנסות אופציה טבעית ובטוחה כדי להתאזן הורמונלית.